Sitemenu

maandag 20 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Na een bestuurscarrière van 25 jaar heeft vleesveehouder Johan van der Ven afscheid genomen als voorzitter van het Verbeterd Roodbont Stamboek. VeeteeltVlees had een gesprek met deze ervaren bestuurder en gepassioneerde VRB-fokker. In het februarinummer van VeeteeltVlees leest u hiervan het relaas.

Net 31 jaar was Johan van der Ven toen hij toetrad tot het bestuur van het Verbeterd Roodbont Stamboek. Jong en gepassioneerd over de fokkerij, zo omschrijft hij zichzelf in 1994. ‘Ik had geen enkele bestuurservaring, het waren allemaal wijze oude mannen die er zaten.’ 25 jaar lang maakte hij deel uit van het bestuur, 18 jaar daarvan was hij voorzitter van het stamboek.

Opvolger nog niet bekend

Een opvolger is momenteel nog niet verkozen, wel vast staat dat Johans zoon Corné de kans zal krijgen om de veel gelauwerde en bijna 80-jarige keurmeester Adrie van Gent op te volgen binnen het Verbeterd Roodbont Stamboek.
‘Ik hoop dat de fokkers hem die kans geven, Adrie is natuurlijk een nestor’, klinkt het vaderlijk bezorgd en dan weer overtuigd. ‘Corné is wel de juiste jongen op de juiste plaats. Ik hoop dat hij slaagt.’ Bijna op dezelfde leeftijd als zijn vader begint Corné aan zijn eerste klus binnen het stamboek.

Na een carrière van 25 jaar als bestuurder, waarvan 18 jaar als voorzitter, neemt Johan van der Ven afscheid van het bestuur van het Verbeterd Roodbont Stamboek
Na een carrière van 25 jaar als bestuurder, waarvan 18 jaar als voorzitter, neemt Johan van der Ven afscheid van het bestuur van het Verbeterd Roodbont Stamboek

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right