Sitemenu

maandag 20 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Na een veelbelovende eerste veiling van het nieuwe seizoen had in het Franse opfokstation Lanaud begin januari een nieuwe verkoop van jonge limousinstieren plaats. Vooraf aan deze verkoop werd aan meer dan 50 procent van de jonge stieren de kwalificatie RJ toegekend.

De stierkalveren toonden tijdens de veiling gemiddeld een goede kwaliteit, met een ruime keuze aan verschillende bloedlijnen. In totaal werden er 93 kalveren aangeboden – 46 met kwalificatie RJ en 45 espoirs – afkomstig van 78 bedrijven verspreid over geheel Frankrijk. 

Hogere prijs voor espoirs

Van de 45 kalveren met de kwalificatie ‘espoir’ vonden er uiteindelijk 36 een nieuwe eigenaar op het moment van verkoop. Voor de organisatoren is dit verkooppercentage van 80 procent een meer dan bevredigend resultaat. De gemiddelde prijs van deze groep stieren bedroeg 3308 euro. Dat was 369 euro meer dan de tweede verkoop van de vorige campagne, begin 2018. 
Acht kalveren vertrokken naar het buitenland, waaronder naar België, Spanje en Luxemburg. De topprijs van deze verkoop was voor de jonge stier Napalm, geboren bij gaec Lamoure en verkocht voor 5600 euro. Deze zoon van Lano RJ is een ruime en krachtige stier met een groot kruis en een opmerkelijke achterhand. Naast Napalm werden nog vijf andere jonge ‘espoirs’ verkocht voor 4000 euro of meer.

10.300 euro voor Garouzoon

Een dag later was het de beurt aan de 46 stierkalveren met de kwalificatie RJ. 45 van deze jonge stieren werden uiteindelijk verkocht, goed voor een gemiddelde verkoopprijs van 4502 euro. Ook hier was er veel belangstelling vanuit het buitenland.
De topper van deze veiling was de stier Naturel, hij veranderde van eigenaar voor een bedrag van maar liefst 10.300 euro. Deze zoon van Garou RJ is een jonge, krachtige stier. Deze veilingtopper toonde zich vrij compleet met een goede lengte en een mooie achterhand. Ook een andere jonge stier, Newton (v. Las Vegas RJ), werd op de januariveiling van het opfokstation verkocht voor meer dan 10.000 euro.

Een volgende limousinveiling van het opfokstation van Lanaud heeft plaats op 13 en 14 maart.

De topper van deze veiling was de stier Naturel, hij veranderde van eigenaar voor een bedrag van maar liefst 10.300 euro
De topper van deze veiling was de stier Naturel, hij veranderde van eigenaar voor een bedrag van maar liefst 10.300 euro

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right