Sitemenu

maandag 20 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Anabela, eigendom van Martina Soukupova, is de nieuwe algemeen kampioene van de nationale keuring voor Belgisch witblauw in het Tsjechische Brno.

 
De vierjaar en half oude Sheriffdochter bleek voor het Belgisch jurylid Eric Lust veruit het beste dier op de nationale keuring in Tsjechië. De nieuwe kampioene is afkomstig uit een embryo van Baleine van de Eik (v. Brutal) en heeft alzo Nederlands genetica in haar bloed. Grootmoeder Osceda van de Eik (v. Osborne) werd in 2009 nog nationaal kampioene in Nederland. Beide dieren werden gefokt door Jeroen van den Beucken uit Maasbree.
 

Diverse keuringen

De nationale keuring had plaats tijdens Animal Tech, een nationale beurs voor veehouderij. Aan de witblauwkeuring namen een vijftien dieren deel, maar ook gedurende drie dagen vonden er ook keuringen plaats van andere veerassen. Ook nakomelingen van Langoureux, Orval en Sportif wonnen hun respectievelijke rubriek in Brno.
 
Tsjechisch kampioene Anabela (v. Sheriff)
(foto. cschms)
Tsjechisch kampioene Anabela (v. Sheriff) (foto. cschms)

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right