Sitemenu

dinsdag 25 februari 2020
content-main-left

Nieuws

Met een week vertraging heeft de lokale bwb-keuring van de Oosterkempen toch plaatsgevonden. Met tweemaal winst in het kampioenschap was Jef Spaepen een gelukkige winnaar.

Waar een week eerder de bijzondere hoge temperatuur nog spelbreker was voor de organisatie van de keuring in Retie, was het nu aangenamer toeven in de Oosterkempen. Een week uitstel had ook geen noemenswaardige afmeldingen met zich meegebracht.
Het enige kampioenschap bij de stieren werd gewonnen door een jonge Emblemezoon 9087 van de Mortels, in eigendom van Jan Van Crombrugge uit Lille.
Jef Spaepen uit Westerlo was dan weer bijzonder succesvol in de kampioenschappen bij de vrouwelijke dieren. Zijn Nanieke van ’t Berkebos, een brede Courtoisdochter, won het kampioenschap bij de jonge vaarzen.

Twee keer Attribut-nakomeling

Attributdochter en stalgenote Lien deed hetzelfde, maar dan bij de gekalfde vaarzen. Bij de koeien was de winst voor een bekend gezicht op deze keuring en eveneens een Attributdochter. Jolien van de Driehoek won de titel voor haar eigenaar August Van de Perre uit Kasterlee. Ook voor Myrthe de Mahoney (v. Litige) van Tom Devaere uit Herselt was er opnieuw winst, ditmaal bij de oudere vaarzen van 20 tot 32 maanden.
De laatste kampioenstitel was voor Saartje van de Breikenshoeve (v. Vuiton). De jonge vaars van Bart Luyckx uit Mol won bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden.

Alle kampioenen van de keuring van de Oosterkempen op een rij
Alle kampioenen van de keuring van de Oosterkempen op een rij
right