Sitemenu

zondag 24 september 2017
content-main-left

Nieuws

In 2010 is het antibioticagebruik in de Nederlandse veehouderijsector met 12 procent gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat blijkt uit cijfers van de vereniging van fabrikanten en importeurs voor diergeneesmiddelen in Nederland (Fidin).

Tegenover de daling van het antibioticagebruik staat dat het aantal landbouwhuisdieren gelijk is gebleven. Uit de cijfers is niet op te maken in welke mate rundveehouders hebben bijgedragen aan het verminderde gebruik. 

Vanaf dit jaar moet het dankzij het nieuwe veterinaire registratiesysteem VetCis wel mogelijk worden om het aantal dagdoseringen per sector en per kg gewicht inzichtelijk te krijgen.

Het is niet bekend hoeveel rundveehouders hebben bijgedragen aan de antibioticareductie
Het is niet bekend hoeveel rundveehouders hebben bijgedragen aan de antibioticareductie

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorieŽn. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right