Sitemenu

vrijdag 25 mei 2018
content-main-left

Nieuws

Rusland stopt voorlopig de import van levend rundvee uit landen waar het Schmallenbergvirus is vastgesteld.

Dat is het besluit van Rusland na het gisteren gevoerde overleg in Moskou tussen Russische deskundigen en experts uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en België.

'Het verbod geldt naast levend rundvee ook voor de export van rundersperma en embryo's', zo laat Coen Gelinck, perswoordvoerder van het ministerie van EL&I weten. 'Zuivel en vlees mogen nog wel naar Rusland worden geëxporteerd.'

Meer informatie

Rusland wil eerst meer informatie over het heersende virus in Europa alvorens de grenzen weer opengaan. 'Volgende week komt een delegatie uit Rusland naar Nederland voor nadere informatie', aldus Gelinck. 'Tot die tijd zal de importstop nog zeker van kracht zijn.'

De importstop betekent een economische strop voor exporteurs. In 2010 werd vanuit Nederland voor 19 miljoen euro aan levend rundvee naar Rusland geëxporteerd.

Aantal besmettingen opgelopen

Het aantal aangetoonde besmettingen met het Schmallenbergvirus in Nederland is inmiddels opgelopen tot 87. Het gaat hierbij om twee rundveebedrijven, 81 schapen- en vier geitenbedrijven.

Bekijk alle berichtgeving rondom dit onderwerp in het dossier Schmallenbergvirus.

Voorlopig geen export van vaarzen naar Rusland
Voorlopig geen export van vaarzen naar Rusland

jammer dat de russen met dit soort dingen altijd voorop lopen

zeker om hun eigen gevoel voor macht aan te scherpen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right