Sitemenu

zondag 19 augustus 2018
content-main-left

Nieuws

Rusland stopt voorlopig de import van levend rundvee uit landen waar het Schmallenbergvirus is vastgesteld.

Dat is het besluit van Rusland na het gisteren gevoerde overleg in Moskou tussen Russische deskundigen en experts uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en België.

'Het verbod geldt naast levend rundvee ook voor de export van rundersperma en embryo's', zo laat Coen Gelinck, perswoordvoerder van het ministerie van EL&I weten. 'Zuivel en vlees mogen nog wel naar Rusland worden geëxporteerd.'

Meer informatie

Rusland wil eerst meer informatie over het heersende virus in Europa alvorens de grenzen weer opengaan. 'Volgende week komt een delegatie uit Rusland naar Nederland voor nadere informatie', aldus Gelinck. 'Tot die tijd zal de importstop nog zeker van kracht zijn.'

De importstop betekent een economische strop voor exporteurs. In 2010 werd vanuit Nederland voor 19 miljoen euro aan levend rundvee naar Rusland geëxporteerd.

Aantal besmettingen opgelopen

Het aantal aangetoonde besmettingen met het Schmallenbergvirus in Nederland is inmiddels opgelopen tot 87. Het gaat hierbij om twee rundveebedrijven, 81 schapen- en vier geitenbedrijven.

Bekijk alle berichtgeving rondom dit onderwerp in het dossier Schmallenbergvirus.

Voorlopig geen export van vaarzen naar Rusland
Voorlopig geen export van vaarzen naar Rusland

jammer dat de russen met dit soort dingen altijd voorop lopen

zeker om hun eigen gevoel voor macht aan te scherpen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right