Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Diergezondheidsdienst Vlaanderen (DGZ) heeft de negen genomineerden bekend gemaakt voor de DGZ Award Bioveiligheid. Onder hen schuilen de namen van drie vleesveehouders.

Stemmen voor publiek

Met de DGZ Bioveiligheid Award willen we de veehouders die belangrijke inspanningen leveren op het gebied van bioveiligheid aanmoedigen. De Award staat open voor alle Vlaamse melkveehouders, vleesveehouders en vleeskalverbedrijven. Een jury met vertegenwoordigers uit de sector beoordeelt de inzendingen. Ook kan het publiek stemmen via internet. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens Agribex.

Genomineerde vleesveehouders

De genomineerde vleesveehouders zijn Vleesveebedrijf Meesters uit Zutendaal, Vleesveebedrijf Van ter Bos uit Avelgem en Grymonprez-Darras uit Meulebeke.

Op de site van DGZ worden de genomineerden voorgesteld. Ook is daar de mogelijkheid om een voorkeurstem uit te brengen.

Klik hier om naar de site te gaan om meer over de genomineerde te lezen en om te stemmen.

Schoon werken volgens protocollen draagt bij aan bioveiligheid
Schoon werken volgens protocollen draagt bij aan bioveiligheid

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right