Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Het Vlaams departement Landbouw en Visserij en de praktijkcentra varkens en rundvee organiseren dit jaar voor het eerst een VEETOURNEE. Op 30 mei en 3 juli nodigen zij hiervoor alle rundvee- en varkenshouders uit in respectievelijk Geel en Kortrijk.

Op beide dagen opent Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, de VEETOURNEE. Voor beide locaties is eenzelfde uitgebreid programma uitgewerkt.

Uitgebreid en divers programma

In de voormiddag staan telkens twee plenaire sessies op het programma. Zo licht Maxime Bolle van het departement Landbouw en Visserij de mogelijkheden van Kratos toe. Via Kratos kunnen land- of tuinbouwers gratis advies op maat voor hun bedrijf aanvragen over meerdere onderwerpen. Een adviseur van de brandweer Amsterdam komt ook langs om te wijzen op de gevaren van mest- en silogassen.
Tijdens de middag is er een walking dinner en een minibeurs, onder andere over de producentenportaal van Belbeef en ammoniakreducerende maatregelen op een rundveebedrijf.
In de namiddag hebben bezoekers dan de mogelijkheid om twee parallelle sessies te volgen. Hier staan onder andere thema’s als Smart Farming, bioveiligheid, antibiotica en dierenwelzijn op het programma.

Inschrijven verplicht

Deze VEETOURNEE passeert op woensdag 30 mei de Hogeschool Thomas More Kempen in Geel en op woensdag 3 juli de hogeschool Vives in Kortrijk. Een deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze inschrijvingslink. Daarbij dient men de locatie (Geel of Kortrijk) te kiezen en twee voorkeuren voor parallelle sessies aan te geven.

Meer info leest u op de website van het departement Landbouw en Visserij

 

Sander Van Haver, consulent bio omschakeling bij het Innovatiesteunpunt, is een van de inleiders op de VEETOURNEE
Sander Van Haver, consulent bio omschakeling bij het Innovatiesteunpunt, is een van de inleiders op de VEETOURNEE

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right