Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

Drie maanden na de introductie van een meldpunt hebben Vlaamse veehouders al 59 meldingen gedaan van dieren met het scherp-ins. 

Maar liefst 43 dieren daarvan overleden aan hun verwondingen, 16 dieren haalden het wel. Dat melden de kranten van Mediahuis. ‘We mogen ervan uitgaan dat het werkelijke aantal dode dieren hoger ligt’, zegt Bart Merckaert van het Departement Landbouw en Visserij in de kranten. ‘De melding gebeurt op vrijwillige basis en er staat geen vergoeding tegenover.’
Het meldpunt scherp-ins is een initiatief van de Vlaamse overheid, samen met de afvalstoffenmaatschappij OVAM. Met dit meldpunt wil men een beter zicht krijgen op de problematiek.

Met een meldpunt wil de Vlaamse overheid een beter zicht krijgen op de problematiek van zwerfvuil en scherp-ins
Met een meldpunt wil de Vlaamse overheid een beter zicht krijgen op de problematiek van zwerfvuil en scherp-ins

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right