Sitemenu

maandag 19 november 2018
content-main-left

Nieuws

Een diergezondheidsmodel waarin een veehouder betaalt voor coaching is in Vlaanderen op heden nog moeilijk. Dat concludeert Cristina Rojo-Gimeno (ILVO-UGent) in haar doctoraat over de rol van data en advies. 

Hoewel een dierenarts als coach een meerwaarde kan betekenen voor een veehouder, lijkt de implementatie van die rol niet meteen voor morgen. In haar doctoraatsonderzoek benoemt Rojo Gimeno een aantal mogelijke redenen hiervoor. Zo stelt ze dat er onder andere voederbedrijven zijn die schijnbaar gratis gezondheidsadvies geven, maar dat betaald wordt via de voederfactuur.

Cursus

Rojo-Gimeno stelt dat dit het voor dierenartsen moeilijker maakt dan zelf een factuur aan te rekenen voor hun advies. Ook de bereidheid van veehouders is dan niet groot om de dierenarts te betalen voor louter advies. Mede op basis van dit onderzoek is de Faculteit Diergeneeskunde van UGent nu wel begonnen met een cursus om dierenartsen op te leiden tot coach.

Vlaamse dierenartsen hebben moeite om hun advies aan veehouders te verwaarden
Vlaamse dierenartsen hebben moeite om hun advies aan veehouders te verwaarden

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right