Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

Om zoogkoehouders te stimuleren de strijd aan te gaan met bvd stelt ZuivelNL tot eind 2020 een tegemoetkoming beschikbaar van 25 euro per bedrijf per kwartaal. De regeling geldt voor maximaal 2.500 zoogkoeienbedrijven en wordt toegekend op volgorde van aanmelding.

Zowel nieuwe deelnemers als bestaande deelnemers aan een bvd-route kunnen zich aanmelden voor de tegemoetkoming. Bestaande deelnemers die mogelijk in aanmerking komen, krijgen automatisch een bericht van de GD.

Voorwaarden om in aanmerking te komen
De zoogkoeienbedrijven die in aanmerking willen komen voor de tegemoetkoming, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag het bedrijf geen onderdeel van een melkveebedrijf zijn en vormt het geen veterinaire eenheid met een melkveebedrijf. Het bedrijf neemt ook actief deel aan een bvd-route en betaalt abonnementsgeld aan de GD.

Verder moeten op het bedrijf minimaal drie kalveren per jaar geboren worden. Tot slot mag meer dan 90 procent van de dieren die het bedrijf afvoert per jaar, niet naar een melkveebedrijf gaan. 
Meer informatie over deze tegemoetkoming leest u op de website van de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Zoogkoebedrijven die in aanmerking willen komen voor de tegemoetkoming, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen
Zoogkoebedrijven die in aanmerking willen komen voor de tegemoetkoming, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right