Sitemenu

woensdag 15 augustus 2018
content-main-left

Nieuws

De gevolgen van de extreme droogte zijn zowel in Nederland als Vlaanderen goed zichtbaar. 

Nu er aan die periode door de verwachte regenval een einde lijkt te komen, rijst de vraag wat de echte schade is en welke ingrepen nodig zijn. VeeteeltGRAS TV trok met teeltadviseur Mark de Beer van Groeikracht het land in.

Blik onder de zode

Om de schade goed te kunnen beoordelen is ook een blik onder de zode nodig. Op zandgrond moet in circa 50 procent van de percelen actie worden ondernomen. Maar het herstellend vermogen van grasland is heel groot. Duidelijke adviezen zijn het resultaat van de rondgang. Bekijk hier de video.

In het zuiden van het land en Vlaanderen zijn sommige graspercelen veranderd in een steppe
In het zuiden van het land en Vlaanderen zijn sommige graspercelen veranderd in een steppe

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right