Sitemenu

maandag 20 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Veehouders die op het gebied van graslandmanagement of beweiden een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Daar is de verkiezing 'Beste graslandboer van Nederland en Vlaanderen 2019' naar op zoek.

Vlees- en melkveehouders blijken bijzonder innovatief als het gaat om bijvoorbeeld het verhogen van de opbrengst, ruimte maken voor weidevogels of het mogelijk maken van maximale opname van weidegras.

Daarom start VeeteeltVlees, in samenwerking met Wageningen University en Research, Stichting Weidegang, Inno4Grass en Aeres Hogeschool Dronten, een competitie, waarin gezocht wordt naar boeren die op een inspirerende manier bezig zijn met hun graslandmanagement.

Geen harde criteria

In deze competitie van 'Beste graslandboer' zijn er geen harde criteria waar vlees- en melkveehouders aan moeten voldoen om zich in te schrijven. Het gaat om de trots, om de passie voor alles wat met gras te maken heeft.

Veel broedparen met weidevogels dankzij plasdras, een hoge opbrengst per hectare of een innovatief weidesysteem, het past allemaal binnen deze verkiezing. Veehouders die trots zijn op wat ze doen en daar anderen mee willen inspireren, worden opgeroepen zich in te schrijven.

Snel inschrijven

Inschrijven voor de verkiezing is heel eenvoudig. Omschrijf waarom je een inspirerend voorbeeld kunt zijn voor anderen en ondersteun dit met een kengetal naar keuze.

Inschrijven kan op deze speciale aanmeldpagina.

De verkiezing van De Beste Graslandboer gaat om de trots, om de passie voor alles wat met gras te maken heeft.
De verkiezing van De Beste Graslandboer gaat om de trots, om de passie voor alles wat met gras te maken heeft.

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right