Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

Kalfsvleesintegratie de VanDrie Group neemt branchegenoot Alpuro Group over. Daardoor ontstaat een onderneming met een omzet van 1,9 miljard en bijna 2000 medewerkers.

In een officieel persbericht meldt de VanDrie Group dat vergaande schaalvergroting bij supermarkten en grootverbruikers de aanleiding is om de eigen marktpositie verder te verstevigen.

Zowel de VanDrie Group als Alpuro Group zijn van oorsprong Veluwse familiebedrijven. Beide kalfsvleesintegraties produceren in eigen beheer voer, kopen jonge kalveren, begeleiden aangesloten kalverhouders en verzorgen via eigen slachterijen en verwerkingsbedrijven de afzet in binnen- en buitenland.

VanDrie Group verstevigt marktpostie voor de productie van kalfsvlees
VanDrie Group verstevigt marktpostie voor de productie van kalfsvlees

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right