Sitemenu

zondag 18 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

Met zeven deelnemers trokken Armand en Bart Willems uit Sint-Joris-Winge diverse keren naar de kop van de reeks op de provinciale fokveedag van het witblauwras in Leuven. Twee kampioenstitels waren het resultaat voor deze Vlaams-Brabantse fokstal.

Aan het langste eind bij de koeien trok Bananarama van de Bremberg, dochter van Osbornezoon Wellington van de Bremberg. Bij de vaarzencategorie was stalgenote Davidoff van de Bremberg succesvol, eveneens een Wellingtontelg van fokstal Willems.

Bij de jongste categorie vrouwelijke dieren kreeg 3697 van het Kruisborre (v. Héroïque) van Roger Orinx uit Asse als meest jeugdige in het gezelschap uiteindelijk ook het kampioenslint om de borst.

Mager deelnemersveld stieren

In tegenstelling tot de strijd bij de vrouwelijke rubrieken was de mannelijke strijd veeleer beperkt te noemen door een mager deelnemersveld. Bij de oudere stieren eindigde de strijd in het voordeel van Fameux van het Chipohof, een fokproduct van Agitateurzoon Chipolini van het Chipohof en eigen aan de familie Andries uit Humbeek. Bij de jongere categorie zegevierde Urbanus de la Petite Fontaine (v. Harpon), een stier in eigendom van de broers Dedobbeleer uit Pepingen.

Davidoff van de Bremberg (v. Wellington), kampioene bij de vaarzen
Davidoff van de Bremberg (v. Wellington), kampioene bij de vaarzen
right