Sitemenu

dinsdag 18 juni 2019
content-main-left

Nieuws

Magistrattelg Ymelde du Paillaert van Marc Versprille uit Groede is afgelopen zaterdag op de Nationale Vleesvee Manifestatie in Zwolle tot nationaal witblauwkampioene van Nederland gekroond. Bij de mannelijke dieren pakte de jonge Dragon van het Broek (v. Dartagnan) van de familie Van Hest uit Moergestel het algemeen kampioenschap.

Dragon van het Broek was eerder die dag de meerdere bij de stierkalveren. Hij won vóór Germinalzoon Henri van de familie Vis uit Hulshorst, die op de NVM de beste bedrijfsgroep witblauw presenteerde.

Ymelde du Paillaert ging vóór bij de oudere koeien en stuurde stalgenote Ivina ut de Groe naar een reserveplek bij de verkiezing van de finalisten. Fokstal Ut de Groe van Marc Versprille uit Groede leverde meermaals titelwinnaars in Zwolle. Zo trok Katy ut de Groe (v. Germinal) aan het langste eind bij de ongekalfde vaarzen. Promise (v. Héroïque) van de familie Van Engelen uit Doornspijk kreeg in die categorie de reservetitel.

Veel Adajiobloed onder jongelingen

Van de vaderdieren liet Adajio de Bray zich het vaakst opmerken in Zwolle. De witblauwvererver scoorde drie reekswinsten bij de vaarskalveren. Adajiotelg Tessa van de Gouden Polder van Eric van de Pol uit Waterlandkerkje kwam uiteindelijk op kop met Lieven ut de Groe (v. Imperial) als secondante.

Ook voor vleesveebedrijf Krakehoeve uit Weert was er een dubbel succes. Met Jordan van Krakehoeve (v. Jonas de l’Orangerie) en Jacko van Krakehoeve (v. Joker de Fooz) scoorde het fokbedrijf respectievelijk de kampioen en reservekampioen volwassen stieren.

Eloise van Krakehoeve (v. Etna) vervolgde de zegereeks bij de de gekalfde dieren en kwam zo vóór Savita van de Gouden Polder (v. Colos) van Eric van de Pol.

Magistrattelg Ymelde du Paillaert wint algemeen kampioenschap vrouwelijk vee
Magistrattelg Ymelde du Paillaert wint algemeen kampioenschap vrouwelijk vee
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right