Sitemenu

dinsdag 18 juni 2019
content-main-left

Nieuws

Op de blonde d’Aquitainekeuring in Enter zijn op 9 augustus Gerdi JE en Hercule de Moulin uitgeroepen tot Miss en Mister Toekomst.

Gerdi JE (v. Dragueur) van Jan Eggerink won eerder op de dag ook het kampioenschap bij de vrouwelijke dieren tot een jaar voor reservekampioen Bakersfield Gloria (v. Ulfila) van Wim Bakker. Bij de mannelijke dieren tot een jaar bracht Hercule du Moulin (v. Orion) van Hans Spekenbrink de titel naar Hoge Hexel. Orionhalfbroer Heintje van Corneel van Mierlo werd reservekampioen.

De Roodheuvel BV behaalde met Roodheuvel Gijsbert (v. Ultra) de titel bij de mannelijke dieren van 1 tot 3 jaar. Gigolo (v. Darling) van Henk Stegeman eindigde in een reserverol.

Meermaals fokkerij 'du Moulin'

De jurering was in handen van Henk Tessemaker uit Oene en Dirk Reijne uit Barsingerhorn. Ze kenden de titel bij de vrouwelijke dieren van 1 tot 3 jaar toe aan Fine (v. Cauet Roz) van Fredie van Dijk. Het reservekampioenschap ging naar Fiona du Moulin (v. Serin) van Hans Spekenbrink, een zeer rastypisch dier met finesse en een licht hellend bekken.

Hans Spekenbrink kwam bij de oudere koeien nogmaals in beeld. Dit keer pakte Elvira du Moulin (v. Tilbury) de titel voor Estelle JE (v. Ajax JE) van Jan Eggerink.

Kampioenen Enter 2012 v.l.n.r.: Gerdi JE, Fine, Elvira du Moulin, Roodheuvel Gijsbert, Hercule du Moulin
Kampioenen Enter 2012 v.l.n.r.: Gerdi JE, Fine, Elvira du Moulin, Roodheuvel Gijsbert, Hercule du Moulin
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right