Sitemenu

maandag 20 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Niet Uriëlle, Bolero of Fiona, maar nieuwe namen sierden het kampioenstableau van de dertigste nationale keuring van het Blonde d’Aquitainestamboek in Mariënheem. Bij de koeien ouder dan drie jaar won Aurora van Ad en Marjan Neerincx uit Elst. De Oriondochter werd ook verkozen tot beste in Nederlands gefokte vrouwelijke dier.

Bij de vrouwelijke dieren tussen één en drie jaar won Grace du Moulin van Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel. De Berliozdochter werd ook verkozen tot Miss Toekomst.

Bij de jonge dieren tot een jaar ging de overwinning naar Grizela Malo (v. Armendarits) van Marcel Gerritsen uit Maurik. Hij stelde ook de beste bedrijfsgroep van de dag samen.

Figo prolongeert

Bij de stieren ouder dan vier jaar won de Deens gefokte Asterix (v. Rebelle) van Henk en Johan Betting uit Emmen. Zijn zoon GG Figo, eveneens van Betting, won bij de stieren tussen de één en vier jaar. Hij prolongeerde daarmee als enige zijn kampioenstitel van vorig jaar.

Bij de stieren tot één jaar ging het goud naar Heuvelland-Hublo (v. Chamaco) van Jef Flamand uit Heyenrath. Laatstgenoemde was ook de beste in Nederland gefokte stier.

In het komende novembernummer van VeeteeltVlees staat een volledig verslag van de keuring in Mariënheem.

De kampioenen met v.l.n.r. Grizela Malo, Grace du Moulin, Aurora, Asterix, GG Figo en Heuvelland-Hublo
De kampioenen met v.l.n.r. Grizela Malo, Grace du Moulin, Aurora, Asterix, GG Figo en Heuvelland-Hublo

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right