Sitemenu

zaterdag 16 december 2017
content-main-left

Nieuws

Op de Antwerpse provinciale witblauwprijskamp in Geel kreeg Ramona van Perenhof (v. Germinal) het kampioenslint bij de koeien om de borst. Ramona voerde ook het winnende bedrijfslot bij de koeien van Louis de Weerdt uit O.L.V. Waver aan.

De eer in de middencategorie vrouwelijke runderen viel te beurt aan nummer 8595 (v. Adajio) van Viktor en Bart Noeyens uit Merksplas.

Bij de jonge vaarzen was nummer 4858 (v. Héroïque) van Jozef van Hal uit Vosselaar de sterkste. 

Nogmaals Adajio de Bray

6402 van de Mortels (v. Ebony) van Jan Van Crombrugge uit Lille kreeg als enige aanwezige oudere stier daar het kampioenslint om de borst.

Bij de jongste stieren kwam het kampioenslint in handen van Vivalde van de Nollekens. Met de pupil van de familie Peeters uit Brecht was wederom een nakomeling van Adajio de Bray aan zet.  

Germinaldochter Ramona van Perenhof kampioene koeien in Geel
Germinaldochter Ramona van Perenhof kampioene koeien in Geel

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De aanvraag van de beschermde geografische aanduiding (BGA) is de troef voor Belgische vleesveehouders om vlees van het Belgisch-witblauwrund te onderscheiden in de markt. Dat stellen de initiatiefnemers die recent de aanvraag indienden bij de Europese Unie. De verwachtingen van BGA zijn groot. Mocht de aanvraag worden goedgekeurd, welke gevolgen heeft dat volgens u voor de Belgische vleesveesector?
Een betere beeldvorming
Extra troef voor promotie
Een hogere vleesprijs
Geen gevolgen
right