Sitemenu

maandag 23 juli 2018
content-main-left

Nieuws

Op de Antwerpse provinciale witblauwprijskamp in Geel kreeg Ramona van Perenhof (v. Germinal) het kampioenslint bij de koeien om de borst. Ramona voerde ook het winnende bedrijfslot bij de koeien van Louis de Weerdt uit O.L.V. Waver aan.

De eer in de middencategorie vrouwelijke runderen viel te beurt aan nummer 8595 (v. Adajio) van Viktor en Bart Noeyens uit Merksplas.

Bij de jonge vaarzen was nummer 4858 (v. Héroïque) van Jozef van Hal uit Vosselaar de sterkste. 

Nogmaals Adajio de Bray

6402 van de Mortels (v. Ebony) van Jan Van Crombrugge uit Lille kreeg als enige aanwezige oudere stier daar het kampioenslint om de borst.

Bij de jongste stieren kwam het kampioenslint in handen van Vivalde van de Nollekens. Met de pupil van de familie Peeters uit Brecht was wederom een nakomeling van Adajio de Bray aan zet.  

Germinaldochter Ramona van Perenhof kampioene koeien in Geel
Germinaldochter Ramona van Perenhof kampioene koeien in Geel

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right