Sitemenu

woensdag 21 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

Volwaardige keuring voor marchigiana

29-10-2013  · 4 reacties

Met 25 dieren van zeven inzenders was de nationale keuring van het Marchiginanaras in Zwolle dit jaar nagenoeg verdubbeld ten opzichte van twee jaar geleden.

Dat was een mooie opsteker voor het ras volgens jurylid Johan Onderdijk, die samen met Jentje van Boven de prijzen verdeelde over meerdere inzenders. Om de indrukwekkende Rijken’s Zlatan konden ze in elk geval niet heen. De Paliozoon van Frits Leenders uit Dedemsvaart imponeerde in lengte, diepte, vleesexpressie en werd eenvoudig kampioen.

Geen titelprolongatie voor Romy

Bij de vrouwelijke dieren lag de keuze veel minder voor de hand. De kampioene van twee jaar geleden Romy(v. Erode) van Bertus Ter Maat uit Halle, toonde nog altijd haar breedte en ontwikkeling, maar kon vanwege een kreupele tred haar titel niet prolongeren. Ze moest de rubriekszege overlaten aan Quercia van Wim van Kasteren uit Schijndel. Bella, uit de stal van Leenders, zag haar vader Zlatan al kampioen worden, en won met haar mooie rastype het kampioenschap vrouwelijk 1 tot 2 jaar. Maar dat bleek niet genoeg voor het algemeen kampioenschap. De negen jaar oude Quercia (v. Erode) combineerde jeugd met rastype en puik beenwerk en kreeg de titel.   

Klik hier voor foto’s van de kampioenen.

De indrukkwekkende stier Zlatan wint het algemeen kampioenschap
De indrukkwekkende stier Zlatan wint het algemeen kampioenschap

titelprolongatie

De nationale kampioen van de Marchigiana in 2011 was Romy van Bertus ter Maat uit Halle en niet Verona van Arie Vergeer uit Wintelre zoals jullie in het bovenstaand stukje schrijven. Romy had dit jaar z'n dag niet en liep een beetje kreupel omdat ze geen zin had, inmiddels is ze weer prima in orde. Hierdoor werd Quercia doorgeschoven naar de eerste plek. Quercia is 9 jaar oud en geen 3jaar oud zoals hierboven wordt omschreven. Groeten, Secretaris Marchigiana Rundvee Stamboek

foutieve weergave

Hallo Erik, dit is inderdaad scherp opgemerkt. Niet Verona maar Romy was twee jaar terug algemeen kampioene en ook de leeftijd van Quercia is niet correct weergegeven. Het is inmiddels aangepas. Dank voor de aanvullingen.
right