Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

De nog net geen drie maanden oude Caroline van de Worphoeve is algeheel kampioene geworden op de 125e paasveetentoonstelling in Schagen.  

De Ultimodochter van Jacob Worp uit Benningbroek is het toonbeeld van bevleesdheid en ontwikkeling. Ze liet onder andere de afgemeste stier van Keurslagerij Cees Blokdijk uit Medemblik en de kampioene vrouwelijk slachtvee van Slagerij Traiteur Augustinus uit Kesteren achter zich.

Succes voor Belgisch blauw

De Belgische blauwen deden het goed op de enorm druk bezochte jubileumkeuring in Noord-Holland.

De gebroeders Horlings uit Ruinen hadden een dochter van Nevada meegenomen die kampioene werd bij het fok- en weidevee van 5 tot 12 maanden. Lammert Polinder uit Nunspeet won met een Hazarddochter bij de vrouwelijke dieren van 12 tot 24 maanden en een Emblèmestiertje werd kampioen bij de mini's.

Bij het slachtvee wonnen twee keurig afgemeste, voornamelijk zwartgekleurde dieren met een veelheid aan fijn vlees.

 

De vrouwelijke kampioenen fok-weidevee op de paasveetentoonstelling in Schagen
De vrouwelijke kampioenen fok-weidevee op de paasveetentoonstelling in Schagen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right