Sitemenu

zondag 16 juni 2019
content-main-left

Nieuws

Northlake Farms Division en Marquis hebben het dagkampioenschap gewonnen tijdens de nationale charolaiskeuring in Mariënheem.

Het was niet voor het eerst dat krachtige Divison (v. Utrillo) van Edwin Kriek uit Oudenhoorn de nationale driekleur won. Dit jaar ging dat ten koste van Frederique (v. Viking) van Hans Rietveld uit Leerdam.

Frans gefokte dieren

De in Frankrijk gefokte volwassen stier Marquis (v. Fruit) van Peter van Nieuwenhuijzen uit St Philipsland wees Maurice van de Helenahoeve van de familie Van Schie uit Abbenbroek naar de reserveplaats. Ook de jonge stier Nadal P (v. Leonardo) haalde Van Nieuwenhuijzen uit Frankrijk. Dankzij zijn jeudige uitstraling en vooral beter beenwerk won Nadal bij de jongere stieren ten koste van Magnifique (v. Jefff) van Edwin Kriek.

Bij de jonge vrouwelijke dieren greep de faaitypische Odette (v. Juvenil) van Rietveld de titel. Nanne (v. Jackson) van de familie Van Schie kreeg het zilver.

Klik hier om de foto's van de rubriekswinnaars en de kampioenen te bekijken.

Northlake Farms Division en Marquis, kort na het behalen van de nationale titels
Northlake Farms Division en Marquis, kort na het behalen van de nationale titels
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right