Sitemenu

woensdag 21 november 2018
content-main-left

Nieuws

De 28e editie van de provinciale prijskamp voor dieren van het Belgisch-witblauwras bracht opnieuw een bijzondere drukte naar de landbouwhal in de hogeschool Thomas More in Geel.

In het kampioenschap was het tweemaal raak voor Perenhof bvba en Constant Oostvogels. De vijfde titel was voor Louis Meulemans uit Mol.

Bedrijfsloten

De aanduiding van de bedrijfsloten was alvast een voorbode voor het daaropvolgende kampioenschap. Een aantal dieren uit de winnende loten werden later op de dag ook aangeduid als kampioen. Bij de stieren was het winnende bedrijfslot voor het Perenhof bvba uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Bij de vrouwelijke loten koos de tweekoppige jury uiteindelijk voor het jonge lot vaarskalveren van Constant Oostvogels uit Hoogstraten.

Tweemaal De Weerdt en Oostvogels

Uit de vier rubriekswinnaars bij de stieren was de eerste keer prijs voor Louis De Weerdt van Perenhof bvba. Fabrice van Perenhof, een zoon van Cabri de Somme uit een Sheriffdochter, toonde zich de meest correcte stier volgens de jury.
Bij de vaarskalveren streden twee dieren uit het winnende bedrijfslot van Constant Oostvogels om de hoogste prijs. Vidaldochter Loes van de Hemelrijksehei klopte onder andere door haar finesse stalgenote Lente.
Louis Meulemans uit Mol kende zijn moment van glorie bij het kampioenschap bij de jonge vaarzen. Zijn 3594 van 't Goor (Fripon du Buisson Marot x Attribut) was volgens de jury met haar gewicht en fijnheid de meerdere van vier andere jonge vaarzen. Een prototype voor het Belgisch-witblauwras noemde jurylid Karel Gillis haar eerder op de dag.

Ook in het kampioenschap oudere vaarzen koos de jury voor Fenna van Perenhof, een Origandochter van Louis De Weerdt. Zij versloeg deze editie twee kampioenen van de vorige editie: Kiki van Terbeck en Kayenne van de Hemelrijkshei.
Tot slot werd ook het kampioenschap bij de koeien een tweestrijd tussen twee oud-kampioenen, ditmaal van de editie 2016. De jury verkoos Tilouisdochter Ilonka van de Hemelrijksehei boven Lies van 't Selhuys. Ilonka bezorgde zo haar eigenaar Constant Oostvogels een tweede titel.

Bekijk de foto's van alle kampioenen hier.

 

 

Fenna van Perenhof won het kampioenschap bij de oudere vaarzen
Fenna van Perenhof won het kampioenschap bij de oudere vaarzen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right