Sitemenu

woensdag 21 november 2018
content-main-left

Nieuws

Dit jaar was de Stichting Vleesveemanifestatie Hulshorst toe aan de tiende editie van de vleesveekeuring. Begin maart toonden Belgisch witblauwen en verbeterd roodbonten zich opnieuw in hun beste conditie in Manege Bullen Enk in Hulshorst. 

De keuring in Hulshorst werd vorig jaar nog afgelast vanwege het fosfaatreductieplan. Na de keuring van de rubrieken wachtte de jury de taak om de kampioenen aan te duiden, zestien in totaal voor beide rassen samen. Uit deze kampioenen werden per ras een dagkampioen mannelijk en vrouwelijk gekozen. 
Vier bedrijven wisten daarbij meer dan één titel mee naar huis te nemen.

Miss en Mister Toekomst

Bij verbeterd roodbont waren dat J. W. M. te Riele uit Vaassen en A. en J. van de Bunt uit Dronten. Zo leverde Te Riele bij de mannelijke dieren zowel de dagkampioen als de Mister Toekomst. Dagkampioen werd Aalt van Vredenburgh (v. Wolter van de Valkenweide) en Mister Toekomst de Tijgerzoon Boris van Vredenburg. 
Bij verbeterd roodbont vrouwelijk werd Minie 11 (v. Tom) van mts. Westerkamp-van Wezel uit Zwolle dagkampioene. Miss Toekomst werd Knedo Aaltje (v. Rambo van Vredenburgh) van Knedostabels uit Wijdewormer.

Ook meer dan één titel bij Belgisch witblauw

Succesvol bij Belgisch witblauw mannelijk waren R. J. M. Havermans en A. G. C Delhij uit Made. Naast verschillende rubriekswinnaars leverden ze ook dagkampioen Granit du Fond de Bois (v. Cabri). 
Bij het vrouwelijk vee werd de jonge Van ’t Staverhul Histoire (v. Hazard) van mts. A. en E. G. van Ginkel-van Dijk uit Uddel de dagkampioene.

Een volledig overzicht met alle kampioenen leest u hier.

De kampioenen mannelijk voor het Belgisch-witblauwras
De kampioenen mannelijk voor het Belgisch-witblauwras

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right