Sitemenu

zondag 24 juni 2018
content-main-left

Nieuws

Een nieuw iVox-onderzoek bij 1.000 Belgen in opdracht van VLAM peilde naar het consumptiegedrag omtrent vlees. In Vlaanderen eet 91 procent van de bevolking minstens tweemaal per week vlees. In Wallonië is dat 83 procent, in Brussels slechts 70 procent.

Wat duidelijk blijkt uit de enquête is dat Belgen erg bewust zijn over wat ze eten: meer dan de helft (55%) staat erg kritisch ten opzichte van zijn maaltijden, een stijging met 13 procent in vergelijking met 2012.

Meer Belgisch vlees

De nationale trots zit er flink in bij de keuze voor vlees. Bijna alle ondervraagden die rekening houden met de herkomst van een product tijdens het winkelen (95%), kiezen voor vlees van Belgische bodem. Ze zijn overtuigd van de kwaliteit en de beperkte impact op het milieu door de nabijheid van het product. Belgen zoeken in de winkel ook steeds vaker naar Belgisch vlees: ongeveer de helft (49%) zal in de winkel de oorsprong van het vlees op de verpakking nakijken. Dat is een stijging met 12% ten opzichte van 2012.

.

Belgen zoeken in de winkel steeds vaker naar vlees van Belgische bodem
Belgen zoeken in de winkel steeds vaker naar vlees van Belgische bodem

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right