Sitemenu

woensdag 21 november 2018
content-main-left

Nieuws

Slachthuizen die werken met het keurmerk ‘Beter Leven’, moeten camera’s en microfoons installeren. Deze camera’s zullen vijf strategische acties in het slachtproces moeten registreren. Dat meldt de Nederlandse krant Trouw. 

De Dierenbescherming, eigenaar van het Beter Leven-keurmerk, legt deze maatregel op aan slachthuizen die vlees produceren onder dit keurmerk.

Vijf stappen in beeld

De verplichting geldt vanaf 1 januari 2020 voor slachterijen van zowel varkens, pluimvee, rundvee als kalveren. Bestaande slachthuizen krijgen daarbij nog een overgangsperiode van drie jaar.
Het toezicht met de camera’s en microfoons moet vijf stappen tijdens het slachten registreren: het lossen van de dieren, de weg van de wachtstalling naar de locatie voor het bedwelmen van de dieren, het bedwelmen zelf, het optakelen en het leegbloeden.
De beelden zullen, conform de afspraak met de Autoriteit Persoonsgegevens, vier weken bewaard worden, waarna ze vernietigd worden.

 

Slachthuizen die werken onder het Beter Leven-keurmerk moeten in de toekomst camera's plaatsen
Slachthuizen die werken onder het Beter Leven-keurmerk moeten in de toekomst camera's plaatsen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right