Sitemenu

maandag 23 juli 2018
content-main-left

Nieuws

De besteding aan verse biologische voeding en dranken steeg vorig jaar in België met 6 procent. In Vlaanderen is die stijging zelfs 11 procent. Het aantal kopers van bio nam lichtjes toe voor alle productcategorieën, behalve voor vlees.

Het marktaandeel van verse biologische voedingsproducten steeg van 3 naar 3,2 procent. Vleeswaren bengelen achteraan met het laagste bio-aandeel van 1 procent. Het aantal biokopers was vorig jaar stabiel tot licht stijgend voor alle categorieën. De vleescategorie, die in de periode 2005 tot 2010 fors nieuwe biokopers wist aan te trekken, deed het daarna minder goed. 
De hoevewinkel en de boerenmarkt zijn de kanalen met het hoogste percentage aan biologische producten in het assortiment. Eén product op vijf is hier bio.

Aankopen voor thuisverbruik

Deze resultaten werden opgetekend door GfK Belgium in opdracht van VLAM. Hiervoor werden de aankopen van 5000 Belgische gezinnen voor thuisverbruik continu opgevolgd.

Het marktaandeel voor vlees is het laagste van alle bio-producten
Het marktaandeel voor vlees is het laagste van alle bio-producten

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right