Sitemenu

maandag 28 mei 2018
content-main-left

Nieuws

Nadat het Belgisch voedselagentschap FAVV de erkenning van slachthuis Veviba heeft ingetrokken, heeft Delhaize aangekondigd ongeveer 300 vleesproducten afkomstig van de slachthuisgroep Verbist uit de rekken te nemen. Dat meldt VRT op zijn website. 

Delhaize schort de samenwerking met de volledige groep Verbist op. Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver geeft op de website van VRT aan dat ze dit zelf beslist hebben en nog afwachten welke maatregelen het FAVV verder neemt.

Ook Colruyt neemt vlees terug

Ook de groep Colruyt, met winkels als Colruyt, Okay en Spar, haalt producten uit de versnijzaal van Veviba uit de rekken. Colruyt geeft wel aan dat negentig procent van hun vlees door eigen beenhouwers wordt versneden en verwerkt. De traceerbaarheid van dat vlees kan dus gegarandeerd worden stelt Colruyt.

Carrefour heeft geen producten van Veviba in het aanbod.

Delhaize en Colruyt nemen vlees Veviba uit de rekken

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right