Sitemenu

woensdag 21 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

Een steak – een sirloin - uit Finland, grasgevoederd en vermarkt door JN Meat International uit Denemarken, is door een jury met experten verkozen als beste steak ter wereld. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de World Steak Challenge. Ook de Goldbeef entrecote van Vion won een gouden medaille.

JN Meat Internation won naast de algemene titel ook nog de beste grasgevoederde, de beste rib-eye en de beste sirloin. Ook Vion ontving de gouden medaille voor een entrecote die tenminste 30 dagen aan het bot gerijpt is in speciaal geklimatiseerde kamers, licht en gelijkmatig gemarmerd en 100 % Simmental is.

35 verschillende rassen

Aan deze World Steak Challenge in Londen namen uiteindelijk 240 steaks deel. De deelnemers kwamen uit 22 landen, uit Nederland of België was er geen deelname. Het vlees was afkomstig van 35 verschillende rassen. De jury met experten beoordeelde elke steak op verschillende criteria als uitzicht, kleur, marmering. Uiteindelijk werden zo 45 gouden, 37 zilveren en 54 bronzen medailles uitgereikt. Enkel de steaks met een gouden medaille werden gebakken volgens een vooraf afgesproken methodiek.

 

De Goldbeef entrecote was een van de gouden medailles op de World Steak Challenge
De Goldbeef entrecote was een van de gouden medailles op de World Steak Challenge
right