Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Vanaf 21 mei is in winkels van de Britse supermarktketen Tesco een plantaardige ‘steak’ te koop. De producent, het Nederlandse Vivera, verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te produceren.

Het bedrijf kondigt ook meteen aan dat in juni 2018 al verschillende supermarkten in Nederland zullen volgen en dat later in 2018 ook andere Europese landen volgen.

De steak is samengesteld uit 100 procent plantaardige producten als tarwe en soja. 

Volgens Gert Jan Gombert van Vivera zijn de geur, de smaak en de ‘bite’ van de plantaardige steak amper te onderscheiden van die van een echte steak.

In juni zou de plantaardige steak al in een aantal Nederlandse supermarkten beschikbaar zijn
In juni zou de plantaardige steak al in een aantal Nederlandse supermarkten beschikbaar zijn

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right