Sitemenu

zaterdag 20 oktober 2018
content-main-left

Nieuws

‘Er wordt veel onderzoek gedaan naar de samenstelling van voer om de uitstoot van CO2 en methaan te verlagen. Het is jammer dat veel mensen daar geen oog voor hebben en het liefst al het kwaad in de wereld toerekenen aan vlees.’ Dat stelt Jos Goebbels, voorzitter van de brancheorganisatie voor de vleesindustrie (COV) in een gesprek met Opinieblad Forum van VNO NCW.

Volgens de vertegenwoordiger van de vleesindustrie is het te simpel en een misverstand om te stellen dat minder vlees en meer planten eten een goede manier is om het klimaat te redden. ‘Veel gronden die gebruikt worden voor vee of veevoer, zijn bijvoorbeeld helemaal niet geschikt voor het produceren van andere gewassen.’ 
Goebbels voorspelt dat er binnen een jaar of vijf, zes nieuwe ontwikkelingen zullen zijn om de sector nog meer circulair te maken. ‘Waarom gaat 50 procent van al het oude brood nu naar kartonfabrieken bijvoorbeeld? En kunnen we niets met het huishoudelijke afval dat nu de groenbak in gaat?’

Meer erkenning voor onze bedrijven

De COV-voorzitter heeft het gevoel dat er onderhand meer politici zijn die tegen de vleessector zijn dan ervoor. ‘Men papegaait veel na en niemand belt ons dan op om te vragen: klopt het? Mensen moeten natuurlijk zelf hun eigen keuzes maken, maar wel graag gebaseerd op de feiten’, stelt Goebbels.
‘Feit is dat we in Nederland een sector hebben die stukken duurzamer is dan in veel andere landen. Daarmee hebben we de mogelijkheid om een belangrijke rol te spelen in de wereld als het gaat om het op een goede manier voeden van de wereldbevolking. Erkenning daarvoor zou ook wel eens fijn zijn voor onze bedrijven’, concludeert de COV-voorzitter.

Lees hier het volledige interview met Jos Goebbels. 

 

 

De COV-voorzitter meent dat de sector nog meer circulair kan worden
De COV-voorzitter meent dat de sector nog meer circulair kan worden

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right