Sitemenu

zondag 18 februari 2018
content-main-left

Nieuws

Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen mag voortaan, naast vijf andere Vlaamse streekproducten, het Vlaams erkenningslabel STREEKPRODUCT.BE dragen.

Filet d’Anvers is een typisch Belgisch product met een lange geschiedenis. Het is de spier van het muisstuk van het rund, wordt gezouten en nadien gepekeld. In West-Vlaanderen roken ze het vervolgens vrij licht. In vroegere tijden werd het bereid met rundvlees dat lokaal voorhanden was. Het was Deschildre Streekproducten uit Oostende die opnieuw aanknoopte bij de traditie.

Toekenning

Driemaal per jaar komt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten samen om de erkenningsaanvragen voor traditionele Vlaamse streekproducten door te nemen. De uiteindelijke toekenning gebeurt door de sectorgroep Streekproducten van VLAM.
Het is een nieuwe erkenning voor het rood ras van West-Vlaanderen, na de eerdere erkenning van het rundvlees van het rood ras. Ook het vlees van de dubbeldoelkoeien van het Hageland heeft deze erkenning. 

 

Voortaan mag Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen de  naam erkenning STREEKPRODUCT.BE dragen
Voortaan mag Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen de naam erkenning STREEKPRODUCT.BE dragen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right