Sitemenu

zondag 19 augustus 2018
content-main-left

Nieuws

Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen mag voortaan, naast vijf andere Vlaamse streekproducten, het Vlaams erkenningslabel STREEKPRODUCT.BE dragen.

Filet d’Anvers is een typisch Belgisch product met een lange geschiedenis. Het is de spier van het muisstuk van het rund, wordt gezouten en nadien gepekeld. In West-Vlaanderen roken ze het vervolgens vrij licht. In vroegere tijden werd het bereid met rundvlees dat lokaal voorhanden was. Het was Deschildre Streekproducten uit Oostende die opnieuw aanknoopte bij de traditie.

Toekenning

Driemaal per jaar komt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten samen om de erkenningsaanvragen voor traditionele Vlaamse streekproducten door te nemen. De uiteindelijke toekenning gebeurt door de sectorgroep Streekproducten van VLAM.
Het is een nieuwe erkenning voor het rood ras van West-Vlaanderen, na de eerdere erkenning van het rundvlees van het rood ras. Ook het vlees van de dubbeldoelkoeien van het Hageland heeft deze erkenning. 

 

Voortaan mag Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen de  naam erkenning STREEKPRODUCT.BE dragen
Voortaan mag Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen de naam erkenning STREEKPRODUCT.BE dragen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right