Sitemenu

vrijdag 25 mei 2018
content-main-left

Nieuws

Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen mag voortaan, naast vijf andere Vlaamse streekproducten, het Vlaams erkenningslabel STREEKPRODUCT.BE dragen.

Filet d’Anvers is een typisch Belgisch product met een lange geschiedenis. Het is de spier van het muisstuk van het rund, wordt gezouten en nadien gepekeld. In West-Vlaanderen roken ze het vervolgens vrij licht. In vroegere tijden werd het bereid met rundvlees dat lokaal voorhanden was. Het was Deschildre Streekproducten uit Oostende die opnieuw aanknoopte bij de traditie.

Toekenning

Driemaal per jaar komt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten samen om de erkenningsaanvragen voor traditionele Vlaamse streekproducten door te nemen. De uiteindelijke toekenning gebeurt door de sectorgroep Streekproducten van VLAM.
Het is een nieuwe erkenning voor het rood ras van West-Vlaanderen, na de eerdere erkenning van het rundvlees van het rood ras. Ook het vlees van de dubbeldoelkoeien van het Hageland heeft deze erkenning. 

 

Voortaan mag Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen de  naam erkenning STREEKPRODUCT.BE dragen
Voortaan mag Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen de naam erkenning STREEKPRODUCT.BE dragen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right