Sitemenu

vrijdag 25 mei 2018
content-main-left

Nieuws

In België is een nieuwe politieke partij opgericht die naar het voorbeeld van de Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) de positie van de aarde en de dieren centraal wil stellen. 

De tweetalige partij DierAnimal wil de dierenrechten in de Belgische grondwet verankeren en een einde maken aan de intensieve veehouderij en aan dierproeven. Ook alle circussen en dierentuinen moeten volgens de partij dicht.

Elfde dierenpartij in de EU

De nieuwe Belgische partij is intussen de elfde partij voor de dieren in de Europese Unie, aldus het Belgische nieuwsmedium VRT. Bij de voorstelling van DierAnimal was ook een delegatie aanwezig van de Nederlandse Partij voor de Dieren, met onder andere Europees Parlementslid Anja Hazekamp. ‘Er is in België nog een wereld te winnen voor dieren. Ik ben ontzettend blij en trots dat DierAnimal nu ook deel uitmaakt van onze internationale, groeiende beweging van partijen die zich inzetten voor de rechten van dieren, natuur en milieu’, aldus Hazekamp tegen de VRT. 
Het Belgische DierAnimal wil volgend jaar deelnemen aan de Belgische parlementsverkiezingen en wil dan mikken op één zetel.

 

De tweetalige partij DierAnimal wil de dierenrechten in de Belgische grondwet verankeren
De tweetalige partij DierAnimal wil de dierenrechten in de Belgische grondwet verankeren

Weer een rare partij

Als het net als in Nederland is dan is het ook een milieu partij. En als ze net zo zwart wit zijn dan moet elke boer er aan geloven. Terwijl mensen die hun hond aankleden dat geen diermishandeling vindt.

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right