Sitemenu

zaterdag 19 januari 2019
content-main-left

Nieuws

In België is een nieuwe politieke partij opgericht die naar het voorbeeld van de Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) de positie van de aarde en de dieren centraal wil stellen. 

De tweetalige partij DierAnimal wil de dierenrechten in de Belgische grondwet verankeren en een einde maken aan de intensieve veehouderij en aan dierproeven. Ook alle circussen en dierentuinen moeten volgens de partij dicht.

Elfde dierenpartij in de EU

De nieuwe Belgische partij is intussen de elfde partij voor de dieren in de Europese Unie, aldus het Belgische nieuwsmedium VRT. Bij de voorstelling van DierAnimal was ook een delegatie aanwezig van de Nederlandse Partij voor de Dieren, met onder andere Europees Parlementslid Anja Hazekamp. ‘Er is in België nog een wereld te winnen voor dieren. Ik ben ontzettend blij en trots dat DierAnimal nu ook deel uitmaakt van onze internationale, groeiende beweging van partijen die zich inzetten voor de rechten van dieren, natuur en milieu’, aldus Hazekamp tegen de VRT. 
Het Belgische DierAnimal wil volgend jaar deelnemen aan de Belgische parlementsverkiezingen en wil dan mikken op één zetel.

 

De tweetalige partij DierAnimal wil de dierenrechten in de Belgische grondwet verankeren
De tweetalige partij DierAnimal wil de dierenrechten in de Belgische grondwet verankeren

Weer een rare partij

Als het net als in Nederland is dan is het ook een milieu partij. En als ze net zo zwart wit zijn dan moet elke boer er aan geloven. Terwijl mensen die hun hond aankleden dat geen diermishandeling vindt.

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right