Sitemenu

woensdag 24 oktober 2018
content-main-left

Nieuws

Het verdoofd slachten is voortaan verplicht voor gebruikers van de Belbeef-standaard. Dat heeft Belbeef, de interprofessionele organisatie die de verschillende schakels uit de rundvleesketen verenigt, bekendgemaakt. Op die manier wil de sector de standaard voor dierenwelzijn verhogen en meer transparantie naar de slachtmethode geven. 

Rundvlees afkomstig van dieren die niet verdoofd geslacht worden, komt niet langer in aanmerking voor verkoop onder de Belbeef-standaard. Dit werd besloten door de leden van de raad van bestuur van Belbeef. Deze bijkomende eis maakt deel uit van een pakket aan maatregelen die opgenomen worden in een herzien lastenboek. 

Duidelijk signaal

De nieuwe standaard treedt in werking op 1 oktober 2018. Er geldt een overgangsfase van drie maanden om de slachthuizen, veehouders en certificeringsinstellingen de mogelijkheid te geven alle noodzakelijke maatregelen te nemen om aan deze nieuwe versie van het lastenboek te voldoen. Andere vernieuwingen binnen het Belbeef-lastenboek worden na de zomer gecommuniceerd.

‘Met de invoering van onze hernieuwde standaard geeft de sector een zeer duidelijk signaal’, zegt Christel Buyse, voorzitster van de raad van bestuur van Belbeef. ‘Op deze manier geven we de slagers, retailketens en hun klanten een zeer duidelijke garantie naar kwaliteit en dierenwelzijn. Belgisch rundvlees dat onder de Belbeef-standaard verkocht wordt, staat voor de beste kwaliteit en met bewuste aandacht voor welzijn van het dier.’

Onverdoofd slachten is in de toekomst niet meer mogelijk binnen Belbeef
Onverdoofd slachten is in de toekomst niet meer mogelijk binnen Belbeef

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right