Sitemenu

woensdag 21 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

In de kerstvakantie is in de Gentse cinema Sphinx de documentaire ‘Wat hebben we verdiend vandaag?' te zien. In deze film vertellen zes Oost-Vlaamse landbouwers over de uitdagingen en moeilijkheden waarmee zij nagenoeg dagelijks worden geconfronteerd.

Anderhalf jaar lang volgde de Vlaamse cineast Brecht Vanhoenacker het leven en gebeuren op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven, waaronder ook die van een aantal veehouders. Een van deze landbouwgezinnen is dat van vleesveehouder Marc Raemdonck, zijn vrouw Claudine en dochter Justine.

In de documentaire van anderhalf uur vertellen de landbouwers uitgebreid over de dilemma’s en uitdagingen waarmee zij bijna elke dag worden geconfronteerd.

Volgens de makers nemen deze landbouwers ook de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen. ‘Boeren is geen job, het is een manier van leven’, vertelt een van de landbouwers in de film. 

Doorbreken van stereotiepe beeldvorming

Met deze documentaire wil Victoria Deluxe, een sociaal-artistiek collectief dat zich richt op het doorbreken van de stereotiepe beeldvorming, een fundamentele bijdrage leveren aan de beeldvorming over de staat van de landbouw in Vlaanderen.

'Wat hebben we verdiend vandaag?' is een film van Victoria Deluxe in samenwerking met Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond, Boeren op een Kruispunt en Landelijke Gilden.

 

De docu 'Wat hebben we verdiend vandaag?' vertelt het verhaal van zes Oost-Vlaamse landbouwgezinnen
De docu 'Wat hebben we verdiend vandaag?' vertelt het verhaal van zes Oost-Vlaamse landbouwgezinnen
right