Sitemenu

dinsdag 18 juni 2019
content-main-left

Nieuws

De West-Vlaamse veehouder Olivier Mehuys is de eerste winnaar van de Newbie Award, een nieuwe prijs vanuit een Europees onderzoeksproject dat is gericht op nieuwkomers in de landbouw.

Het Newbie-consortium zoekt met zijn Newbie Award naar succesvolle nieuwkomers in de landbouwsector die met hun verhaal collega’s inspireren, maar die ook inzetten op de diverse hindernissen waarmee landbouwbedrijven vandaag worden geconfronteerd. 

Natuurvlees van salers

De eerste winnaar van deze nieuwe prijs, Olivier Mehuys, besliste vijf jaar geleden na zijn economische studies om mee in het landbouwbedrijf van zijn vader te stappen. 'We verliezen steeds meer contact met de natuur en ik wil er net terug naartoe. Ik wil dat de band tussen de consument en boer weer nauwer wordt.' Naast de klassieke activiteiten (akkerbouw en vleesvee) investeerde Olivier in twee innovatieve producten: salers-natuurrundvlees en eieren uit een mobiele kippenstal.

Newbie steunt starters

Newbie is een Europees onderzoeksproject dat zich richt op nieuwkomers in de landbouw. Om succesvolle starters en hun businessmodellen in de kijker te zetten, is de Newbie Award in het leven geroepen. Die wordt in België uitgereikt door de Sustainable Food Economies Research Group (SFERE), een onderzoeksgroep van de KU Leuven die deel uitmaakt van het Newbie-netwerk. Newbie organiseert ook volgend jaar een Award, en zal de komende jaren heel wat nieuwkomers in beeld brengen. Meer info.

 

Olivier Mehuys is de eerste winnaar van de Newbie Award
Olivier Mehuys is de eerste winnaar van de Newbie Award
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right