Sitemenu

woensdag 21 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

Minister steekt boeren hart onder de riem

03-01-2019  · 1 reactie

‘Weet dat ik hard zal blijven werken aan uw zichtbaarheid. Onze toekomst is verbonden met uw zorg om de band met de natuur te bewaren en met de liefde en de trots waarmee u dit werk doet.'

Dit zegt minister Carola Schouten in een nieuwjaarsboodschap die is gericht aan alle boeren, tuinders en vissers van Nederland.

Onzekere tijden

De minister schrijft onder andere dat ze zich realiseert dat boeren veel op hun schouders dragen en dat er in onzekere tijden veel van hen wordt gevraagd. ‘Weet dat u niet alleen staat en ook de wind in de rug heeft. Onze samenleving is geen los zand. Veel mensen dragen bij aan een verantwoorde landbouw waarbij voedsel de waardering kan krijgen die het verdient en u een eerlijke boterham verdient. Het veilig stellen van de landbouw in Nederland lukt alleen als iedereen een aandeel neemt in de omslag naar kringlooplandbouw’, aldus Schouten.

De volledige nieuwjaarsboodschap van minister Schouten is te lezen op de website van het ministerie.

Minister Schouten bedankt boeren voor hun openheid in 2018 (foto: ministerie van LNV)
Minister Schouten bedankt boeren voor hun openheid in 2018 (foto: ministerie van LNV)

Ja, die is gek!

Nog nooit zo'n rare boeren-baas gehad in NL --> maakt fout op fout en gaat dan verkondigen dat ze achter de boeren staat? Ja, dat zal wel, maar dan wel echt heel ver achter de boeren. Wordt tijd dat er 'ns een solide persoon het bewind gaat voeren en respect voor de boerenstand in zijn algemeenheid afdwingt. Aan zo'n softe, groene persoon hebben we nix! Nog even en dan is de enige natuur nog het balkon op 5-hoog omdat je in de Oostvaardersplassen niet meer kunt komen (wordt omver gelopen door nep-natuur of omver geschoten door afschieters) en al het huidige landbouwareaal omgetoverd is door nieuwe nep-natuur!
right