Sitemenu

dinsdag 18 februari 2020
content-main-left

Nieuws

Nederlandse supermarkten verkochten vorig jaar 3,6 procent minder vlees dan in 2018, stelt Het Financieele Dagblad op basis van cijfers van marktonderzoeker IRI.

Dat is opmerkelijk, want Wageningen University & Research (WUR) concludeerde vorig jaar in een onderzoek voor actiegroep Wakker Dier dat het Nederlandse vleesverbruik met 1 procent was gestegen.

Waarheid ergens in het midden

Er is geen wereld van verschil tussen de data over een dalende vleesverkoop en de data over een stijgend vleesverbruik. Zowel IRI als WUR wijzen erop dat de vleesverkoop in supermarkten een deel van de vleesconsumptie mist. ‘Wat mensen buitenshuis eten, meten wij niet’, aldus Dirk Roost van IRI in Het Financieele Dagblad. ‘Dat zit wel in de WUR-cijfers.’

De waarheid tussen een dalende vleesverkoop en een stijgend vleesverbruik ligt in het midden
De waarheid tussen een dalende vleesverkoop en een stijgend vleesverbruik ligt in het midden
right