Sitemenu

woensdag 18 oktober 2017
content-main-left

Nieuws

Het bedrijfsinkomen van de Europese vleesveebedrijven bedraagt momenteel amper de helft van het gemiddelde Europese landbouwinkomen. Dat stelde Copa-Cogeca, de Europees overkoepelende boerenbelangenbehartiger, op de ‘high level’-meeting over de toekomst van de Europese rundvleessector. Copa-Cogeca vraagt onmiddellijke actie van Europa. 

‘De rundvleesproducenten worden gewurgd door de stijgende voederkosten en de krappe winstmarges’, luidt het bij Copa-Cogeca. ‘De vleesveehouderij behoort daardoor tot de laagste inkomenscategorie van de Europese landbouwsector.’

Export bevorderen

De Europese boerenorganisatie eist van de EU-commissie dringende maatregelen zonder te wachten op de hervormingen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Copa-Cogeca stelt voor actie te ondernemen om de export van rundvlees en ook mestvee te bevorderen. ‘Dat laatste heeft een directe impact op het inkomen van de rundveehouders’, aldus de organisatie.

Effectievere importheffingen 

Daarnaast wenst Copa-Cogeca ook effectievere importheffingen aan de Europese grenzen en geen nieuwe compensaties in het kader van een mogelijk vrijhandelsakkoord binnen de WTO of van een bilaterale handelsovereenkomst met de Mercosur, de landen uit Latijns-Amerika. Ook de promotie ter bevordering van de inlandse vleesconsumptie moet worden aangezwengeld.

Zoogkoeienpremie

Copa-Cogeca brak tijdens de meeting ook een lans voor het behoud van de zoogkoeienpremie en het behoud van artikel 68 uit verordening 73/2009 waardoor lidstaten specifieke steun kunnen verlenen aan hun landbouwers.

 

Dringende maatregelen nodig om Europese vleesveehouderij uit het slop te halen
Dringende maatregelen nodig om Europese vleesveehouderij uit het slop te halen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right