Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

De Europese boerenkoepel Copa-Cogeca is geen voorstander van een nieuw, Europees dierenwelzijnsplatform zoals Denemarken, Duitsland, Zweden en Nederland tijdens de jongste landbouwraad voorstelden. 

Dat laat Pekka Pesonen, secretaris-generaal van Copa-Cogeca, weten. Copa-Cogeca stelt zich op het standpunt dat de Europese overheden bestaande regelgeving moeten vereenvoudigen en correct moeten toepassen, niet nieuwe en complexe regels erbij maken.

Wel erkent Pesonen de zorg van sommige Landbouwministers over lagere welzijnsstandaarden buiten de EU en importen die de EU binnenkomen en niet aan de hoge en kostbare EU-standaarden hoeven te voldoen.

Europa moet bestaande regelgeving vereenvoudigen en correct laten toepassen
Europa moet bestaande regelgeving vereenvoudigen en correct laten toepassen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right