Sitemenu

zaterdag 24 maart 2018
content-main-left

Nieuws

Een nieuwe strategische alliantie in het Vlaams landbouwonderzoekslandschap krijgt vorm. Op 15 januari onderteken het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) een samenwerkingsovereenkomst. 

VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) is een non-profit onderzoeksinstituut in de levenswetenschappen. 1.400 wetenschappers verrichten strategisch basisonderzoek naar de moleculaire basis van het menselijk lichaam, planten en micro-organismen.

ILVO (Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek) is een publieke wetenschappelijke instelling van de Vlaamse overheid gericht op duurzame landbouw, visserij en voeding. 600 medewerkers verrichten er toegepast onderzoek en leveren hooggespecialiseerde diensten voor alle betrokkenen in de brede agrovoedingsketen

5 thema’s

De twee partners hebben 5 concrete domeinen van samenwerking geselecteerd. In deze domeinen wordt een brede brug geslagen tussen het onderzoekslaboratorium en het veld: VIB staat in voor het basisonderzoek, ILVO diept de resultaten verder uit met toegepast onderzoek en veldwerk. VIB en ILVO verwachten versnelde doorbraken in de landbouw en agrovoedingsketen. 

Betere landbouwgewassen en -bodems

Tegen 2050 moeten naar schatting 9,2 à 10 miljard monden gevoed worden, in omstandigheden die onzeker zijn door de oprukkende klimaatverandering. Om de productie van duurzame en gezonde voeding mogelijk te maken, zonder daarbij de balans tussen landbouw en natuur uit het oog te verliezen, is onderzoek naar betere landbouwgewassen en -bodems onontbeerlijk.

Nieuwe belangrijke onderzoeksalliantie in Vlaanderen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Eiwit in het voerrantsoen is geen goedkoop onderdeel.Uit de marktinfo voer blijkt dat voor eiwitrijk krachtvoer de marktprijs een stuk hoger is dan de voederwaardeprijs. Denkt u zelf eiwit gaan te telen op uw bedrijf?
Ja, soja
Ja, veldbonen
Ja, voedererwten
Ja, niet-bittere lupinen
Ja, maar niet zelf. Eventueel in samenspraak met akkerbouwer uit de buurt
Neen
right