Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Vier landen willen EU-platform dierenwelzijn

17-02-2016  · 2 reacties

Tijdens de Europese landbouwraad van afgelopen maandag, de eerste onder Nederlands voorzitterschap, was dierenwelzijn een belangrijk topic op de agenda. Een standpuntnota van Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken was het uitgangspunt. 

Dat meldt Vilt.

De vier landen braken in hun nota een lans voor de oprichting van een EU-platform rond dierenwelzijn. Het platform zou de verspreiding en implementatie van beste praktijken inzake dierenwelzijn ten goede moeten komen en een gelijk speelveld in de unie moeten bewerkstelligen.

Niet vanzelfsprekend

Reeds in 2014 werd het idee van een dierenwelzijnsplatform geopperd. Toen had het al de steun van een aantal lidstaten, terwijl andere lidstaten zich vooral zorgen maakten over de concurrentiekracht van de veehouderij, vooral tegenover derde landen. Zij gaven en geven ook nu de voorkeur aan een betere handhaving van de bestaande wetgeving in plaats van meer wetgeving.

Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken pleiten voor een EU-platform dierenwelzijn
Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken pleiten voor een EU-platform dierenwelzijn

standpuntennota EU-platform

Waar kan ik die standpuntennota vinden? Vriendelijke groet

Dierenwelzijn

Sluiting van alle slachthuizen en van veeteelt naar plantaardige landbouw gaan zou al een hele verbetering zijn met betrekking tot dierenwelzijn. Het opdoeken van de EU zou de wereld en dan voornamelijk de dieren, ook alleen maar goed doen. Het wordt eens tijd dat een dier niet meer als product en handelswaar gezien wordt maar als individu dat net zoveel recht op leven heeft als elk levend wezen op aarde.

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right