Sitemenu

zondag 18 februari 2018
content-main-left

Nieuws

Bedrijven die geen melk leveren worden buiten de fosfaatreductieregeling gehouden. 

Staatssecretaris Martijn van Dam heeft woensdag 12 april 2017 opnieuw een wijzigingsvoorstel voor de fosfaatreductieregeling aangekondigd. In de beantwoording van vragen uit de Tweede Kamer geeft hij aan dat niet-melkleverende bedrijven geheel buiten de regeling worden gehouden. 

Van Dam: ‘Ik heb in overleg met de sector besloten de regeling te beperken tot melkproducerende bedrijven. Aan niet-melkproducerende bedrijven zal dan ook geen geldsom worden opgelegd. De verantwoordelijkheid voor de te realiseren reductie ligt volledig bij melkproducerende bedrijven.’

Daarmee is de regeling weer terug bij het vertrekpunt: de reductieregeling zoals die eind vorig jaar door ZuivelNL is gepresenteerd.  

Lees de brief van de staatssecretaris. Klik hier

Breaking: Vleesveehouders uit fosfaatreductieregeling

Fosfaatreductieplan

Eindelijk zijn de ogen van de staatssecretaris geopend! Of zou hij het toch te heet onder de voeten hebben gekregen? Vleesveehouderij gefeliciteerd met dit resultaat!

Vleesvee reduceren.

Het lijkt er op dat het net goed is gegaan . Dit mag niet weer voorkomen. Voor een tweede keer is dit niet voor herhaling vatbaar. De vleesveehouders moeten zich goed organiseren .

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right