Sitemenu

vrijdag 25 mei 2018
content-main-left

Nieuws

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts vraagt een volledige doorlichting van alle slachthuizen in Vlaanderen. Dat meldt de redactie.be

Vorige week kwam een varkensslachthuis zwaar onder vuur te liggen nadat er undercover beelden waren opgedoken waarop te zien was hoe de dieren zwaar mishandeld werden alvorens ze werden geslacht. Minister Weyts stuurde de inspectie en liet daarop de activiteiten van het slachthuis stilleggen.

De minister kondigt nu extra maatregelen aan en vraagt een volledige doorlichting van àlle slachthuizen in Vlaanderen door een onafhankelijke instantie.

Onafhankelijke functionaris

Verder wil de minister dat de voltijds functionaris voor dierenwelzijn, die verplicht is in de slachthuizen, in de toekomst een meer onafhankelijke positie krijgt. Nu wordt die functionaris nog aangeworven door de slachthuizen zelf. 

De functionaris voor dierenwelzijn in de slachthuizen moet een onafhankelijker positie krijgen
De functionaris voor dierenwelzijn in de slachthuizen moet een onafhankelijker positie krijgen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right