Sitemenu

zondag 18 februari 2018
content-main-left

Nieuws

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts vraagt een volledige doorlichting van alle slachthuizen in Vlaanderen. Dat meldt de redactie.be

Vorige week kwam een varkensslachthuis zwaar onder vuur te liggen nadat er undercover beelden waren opgedoken waarop te zien was hoe de dieren zwaar mishandeld werden alvorens ze werden geslacht. Minister Weyts stuurde de inspectie en liet daarop de activiteiten van het slachthuis stilleggen.

De minister kondigt nu extra maatregelen aan en vraagt een volledige doorlichting van àlle slachthuizen in Vlaanderen door een onafhankelijke instantie.

Onafhankelijke functionaris

Verder wil de minister dat de voltijds functionaris voor dierenwelzijn, die verplicht is in de slachthuizen, in de toekomst een meer onafhankelijke positie krijgt. Nu wordt die functionaris nog aangeworven door de slachthuizen zelf. 

De functionaris voor dierenwelzijn in de slachthuizen moet een onafhankelijker positie krijgen
De functionaris voor dierenwelzijn in de slachthuizen moet een onafhankelijker positie krijgen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right