Sitemenu

zondag 18 februari 2018
content-main-left

Nieuws

De Europese Commissie en het Europees Parlement hebben een compromis bereikt over een nieuwe verordening biologische landbouw.

Aan het compromis ging drie jaar onderhandelen vooraf. Het compromis wordt op 10 juli ter stemming voorgelegd aan de landbouwministers en op 17 juli aan het Europees Parlement.

Enerzijds, anderzijds

Het compromisvoorstel maakt werk van enerzijds een verdere harmonisatie en vereenvoudiging van de bioproductiewerkwijze in de lidstaten. Dat moet de toegang voor producenten tot de de biolandbouw vergemakkelijken alsook het handelsverkeer voor bioproducten tussen de lidstaten. Een aantal uitzonderingen en derogaties gaan gefaseerd opgeheven worden. Anderzijds, de controlesystemen worden versterkt zodat de EU-consument meer zekerheid krijgt in producten met een biolabel.

IFOAM EU, de internationale belangenorganisatie voor de biolandbouw, verwelkomt de verbeteringen die de afgelopen maand gerealiseerd zijn maar blijft kritisch op een aantal inhoudelijke onderwerpen en de implementatie van de wetgeving. 

Nieuwe bio-verordening in de maak

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right