Sitemenu

dinsdag 24 april 2018
content-main-left

Nieuws

In het Belgisch parlement is een resolutie ingediend waarin sp.a-Kamerlid Annick Lambrecht pleit voor minimumprijzen voor landbouwproducten. Boerenbond reageert eerder afwijzend.

In de kranten van de Mediahuis-groep stelt Lambrecht dat de overheidsdienst Economie voor elk product moet bepalen hoeveel de supermarkten minimaal aan de landbouwers moeten betalen. De resolutie meldt dat dit minstens de kostprijs moet zijn van hun producten.

Daarenboven pleit ze in de resolutie voor een verbod op dumpprijzen en extreme kortingen op vlees, zuivel, groenten en fruit in de retail.

Ingrijpen in marktmechanisme

Landbouworganisatie Boerenbond reageerde via woordvoerder Vanoirbeek eerder voorzichtig. Voor Boerenbond is het positief dat het debat over faire prijzen voor consument en boer eindelijk gevoerd wordt. Daarbij is het voor de landbouworganisatie cruciaal dat het bestaande verbod op verkoop met verlies aan de consument behouden blijft. Een beteugeling van extreme promoties is zeker wenselijk.
Pierre-Alexandre Billiet, ­expert aan de Solvay Business School, waardeert dat SP.A het debat met dit voorstel opent maar dat we niet echt op minimumprijzen te zitten te wachten. 

 

Met deze resolutie wil Kamerlid Lambrecht een einde stellen aan promoties op vlees
Met deze resolutie wil Kamerlid Lambrecht een einde stellen aan promoties op vlees

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right