Sitemenu

zaterdag 20 april 2019
content-main-left

Nieuws

Vlaams Parlementslid Koen Van den Heuvel (CD&V) volgt Joke Schauvliege op als Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Schauvliege nam eerder ontslag na een ongelukkige uitspraak tijdens een nieuwjaarsreceptie van landbouworganisatie ABS.

Na overleg in de CD&V-fractie in het Vlaams Parlement is Koen Van den Heuvel voorgesteld als nieuwe minister in de Vlaamse regering. Hij neemt daarbij ook de bevoegdheid landbouw op zich. De kersverse minister in de Vlaamse regering gaf bij zijn voorstelling aan dat hij zichzelf geen inwerktijd gunt. Samenwerking staat voor Van den Heuvel centraal in alle dossiers die op zijn bureau komen.
‘Ik denk dat de klimaatuitdaging een uitdaging is die we samen moeten aanpakken. Samenwerking is voor mij dan ook het sleutelwoord. Want er is geen landbouwer die niet inzit met het milieu, er is geen ondernemer die het klimaat niet belangrijk vindt en er is geen natuurliefhebber die jobs niet belangrijk vindt.’

Wie is Koen Van den Heuvel?

Tot 2004 was Koen Van den Heuvel – licentiaat in de economische en politieke wetenschappen – kaderlid op de studiedienst van de Nationale Bank van België. Hij is burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands en sinds 2004 lid van het Vlaams Parlement.

Ontslag Schauvliege

Joke Schauvliege nam gisteren ontslag naar aanleiding van eerdere uitspraken over een mogelijk complot tegen haar persoon vanuit de klimaatbetogingen. Zij gaf tijdens een speech op een nieuwjaarsreceptie van landbouworganisatie ABS aan dat de staatsveiligheid haar hierover had ingelicht. Op deze laatste uitspraak kwam zij later terug, waarbij Schauvliege moest toegeven dat dit niet het geval was geweest. Naar aanleiding hiervan diende ze haar ontslag in.

Koen Van den Heuvel (CD&V) is in opvolging van Joke Schauvliege de nieuwe minister van Landbouw in de Vlaamse regering (foto: CD&V)
Koen Van den Heuvel (CD&V) is in opvolging van Joke Schauvliege de nieuwe minister van Landbouw in de Vlaamse regering (foto: CD&V)

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right