Sitemenu

woensdag 21 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

Het nieuwe mestactieplan (MAP6) moet voor de komende verkiezingen van 26 mei rond zijn. Dat is de ambitie van Koen Van den Heuvel, sinds begin februari Vlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw. De kersverse minister meldt dit in een interview met Boer en Tuinder.

‘De onderhandelingen met de Europese Commissie over het ontwerp van een actieprogramma leverden een principieel akkoord op’, meldt Van den Heuvel in het weekblad van Boerenbond.

‘Het openbaar onderzoek is afgerond en het derogatieverzoek is ingediend. Het is mijn bedoeling om de komende weken ook het laatste stuk van de puzzel te leggen, namelijk een politiek akkoord over de wijziging van het Mestdecreet.’

Rechtszekerheid noodzakelijk

Volgens de landbouwminister is het cruciaal dat MAP6 zo snel mogelijk wordt omgezet in Vlaamse regelgeving. Hij verwijst daarvoor niet alleen naar de noodzaak voor een trendbreuk in de stagnerende waterkwaliteit.

‘MAP 6 is ook nodig om onze land- en tuinbouwers de nodige rechtszekerheid te geven voor hun bedrijfsvoering’, verduidelijkt Van den Heuvel. ‘Er moet snel duidelijkheid komen inzake bemesting, teeltmanagement en eventueel toegestane afwijkingen via de derogatie.’

 

Voor de verkiezingen van 26 mei aanstaande wil landbouwminister Van den Heuvel een nieuw mestactieplan rond hebben
Voor de verkiezingen van 26 mei aanstaande wil landbouwminister Van den Heuvel een nieuw mestactieplan rond hebben
right