Sitemenu

dinsdag 28 januari 2020
content-main-left

Nieuws

Outragee, Fatima en Demon zijn de laureaten van de 19e nationale keuring witblauw te Libramont. Drie kampioenen met een gekleurd haarkleed die met unanimiteit hun titel binnenhaalden.

Bij de vaarzen overwon Outragee du Fond de Bois. Deze mooi gelijnde, witblauwe Emigredochter is in eigendom van Jean-Pierre Monfort en Luc-Mahoux-Rosmeulen. Als moeder tekent de geweldige fokkoe Licorne du Tilleul (v. Guliver).

Bij de koeien ging de eindzege met unanimiteit naar de zwartbonte Fatima du Bois Bauloye van Fernand Chartier uit Mellet. Fatima (v. Cubitus) liet op de bascule 927 kilogram optekenen voor een schofthoogtemaat van 140 cm.

Bij de stieren kwam er evenmin een verrassing uit de bus met Demon du Ry Neuf Moulin (v. Finaliste Pre Rosine) van Jacques en Raphaël Wylock uit Jeneffe. De fel belijnde, zwarte stier kreeg met eensgezindheid van de jury de titel toebedeeld. De drie jaar oude Demon woog op de dag van de keuring 1051 kilogram voor een schofthoogtemaat van 141 cm.

Voor de Vlaamse fokkers waren te Libramont slechts twee finaleplaatsen weggelegd: bij de jonge stieren voor Zico van de Hoelmanshoeve (v. Despote) van Marcel De Cock uit Opbrakel en bij de gekalfde vaarzen voor Vorstin van de Bomlozeput (v. Biscuit) van maatschap Vereecke uit Watervliet.

right