Sitemenu

zondag 19 januari 2020
content-main-left

Nieuws

Keuring witblauw te Hulshorst hard vooruit

28-08-2006  · 3 reacties

160 aanmeldingen voor de keuring witblauw te Hulshorst. De keuring uit de regio Noord-Oost gaat er sterk op vooruit. Maar ook in het vrouwelijk vee weten de fokkers uit het noorden van Nederland de kwaliteit jaar na jaar op te krikken

Albert van de Werler was te Hulshorst het meest gelauwerde dier. De Occupantzoon van Jos Boerkamp uit Beemte Broekland schreef zowel de titel bij de 7 tot 12 maanden achter zijn naam, de titel van Mister Toekomst én de titel van best gefokt dier in Nederland. Bij de kalveren tot zes maand was de eindzege voor Hans (v. Germinal) van Hans Vis uit Hulshorst. Bij de 1 tot 2 jarigen werd Quiproquo du Fond de Bois tot kampioen gekroond. Formol de Fooz was de beste bij de oudere stieren. Alhoewel mager in conditie showde de Asterixzoon van opnieuw Hans Vis het meeste vlees in de keuringsring.

Kalverkampioen in het vrouwelijk vee werd Bleuette (v. Lascar) van Tony van Ginkel uit Uddel.

Desiree de la Campagne van Wim Scholten uit Wapenveld trok in het duel met Amore van ’t Staverhul (v. Radar VT) van Edwin Ekkels uit Nyeveen aan het langste eind in de finale bij de 7 tot 12 maanden. De titel van miss toekomst ging eveneens naar Desiree de la Campagne. Bij de 1 tot 2 jarigen was de eindzege unaniem voor de miss toekomst uit 2005, Esther 2 van de Blauwhoeve (v. Emigre SF) van Alle Ausma uit Zevenhuizen. Bij de koeien ging de kampioenstitel naar Manuelle du Fond de Bois (v. Osborne VT) van maatschap Polinder-Krooneman uit Nunspeet. Zwartbonte Manuelle versloeg in haar rubriek de bijna twee jaar oudere Balalaika de Fooz (v. Emu), in het recente verleden nog 1a op Agribex 2005. Grootinzender Edwin Ekkels uit Nyeveen kreeg uiteindelijk dan toch nog loon naar werk met de toekenning van de titel voor best gefokt Nederlandse witblauwe voor Elsa van de Kerkweg (v. Radar VT).

De kampioenen 2006 te Hulshorst
De kampioenen 2006 te Hulshorst
right